Социална отговорност

Социална отговорност

С големите постижения в бизнеса идват и големите отговорности към всички обществени групи, с които една компания влиза във взаимодействие. Отговорност към служителите, общностите, околната среда и обществото като цяло. Интерком Груп много добре осъзнава своето влияние в средата, в която оперира и многократно е декларирала своя ангажимент, чрез подопомагане на различни сфери на местния културен, спортен и обществен живот.

 

Спонсорства

Интерком Груп е известна с дългогодишната си подкрепа на българския спорт и съпричастност към Варна и нейните традиции. През годините, компанията е спонсорирала и въпреки усложнената икономическа обстановка в страната продължава да подпомага няколко спортни клуба, както и различни мероприятия от културен и спортен характер.

GSK Intercom Group Chernomorski YunakВече над 10 години, Интерком Груп е основен спонсор на гимнастически спортен клуб „Интерком Груп - Черноморски юнак", в който дълго време тренира най-добрия български гимнастик и настоящ заместник-министър на младежта и спорта Йордан Йовчев. В момента клуба култивира едни от най-талантливите млади надежди на България в този спорт, които, благодарение на подкрепата на Интерком Груп, имат възможност да тренират в зала оборудвана с уреди по олимпийски стандарт.

Cherno more Intercom Group

Със спонсорството на Интерком груп от 1997 г. до 2006 г. баскетболният клуб „Черно море" записва един от най-успешните периоди в своята история.

Spartak Intercom Group

 От 2007 г. компанията подкрепя женския волейболен клуб „Спартак-Интерком Груп", като през 2008 г. и 2009 г. организира и турнир за Волейболна Купа Интерком Груп, с участието на женския национален отбор, който по това време е носител на бронзов медал от Европейската волейболна лига.

pluven maraton galata-varna

 68-мо издание на Плувен маратон Галата-Варна – 4 август 2008 г. – компанията подкрепи емблематичното за Варна и най-старо плувно състезание от този род в България. В надпреварата се включиха 165 плувци и участници от България, Сърбия, Македония, Русия, Тунис, Хърватия, Белгия и Канада. Маратонът се провежда всяка година от 1939 г. насам, като старт не е имало единствено през 1944 г. поради политическите събития.

Sponsorship TU VarnaСпонсорство на Технически университет гр. Варна и успешно съвместно сътрудничество. След организирани стажанските програми в Интерком Груп, вече няколко години част от екипа на компанията са именно възпитаници на университета.

10 knigi za varnaПроект „10 книги за Варна" – според създателите си, този уникален проект след време ще помогне на идните поколения да разберат какви са били варненци в началото на 21 век. В книгите традиционно влизат раздели посветени на историята и социологията на Варна, морето, важни събития от изминалата година, както и такива посветени на образование, архитектура, паметници на Варна, лицата на Варна и др. Поредицата включва статии, графики и илюстрации на стотици автори.

more i spomeniМузикален фестивал „Море и спомени" – 16 години международния музикален фестивал радва почитателите на популярната музика във Варна с изпълнения на песни свързани с морето. Вече 6 години Интерком Груп е част от спонсорите на този музикален форум, който среща различни поколения певци, вокални състави и талантливи изпълнители от България и Европа.

 

Дарения

Интерком Груп не веднъж е протягал ръка на домове за деца със специални нужди, медико и социални грижи във Варна и региона. Позицията на компанията в тази насока е, когато има такава възможност, да помага със средства, които да отговорят на конкретни спешни нужди.

Така например помогнахме на приятелите ни от Карин Дом да закупят средства за презентация и обучение на родители, за техники за справяне с деца с интелектуални затруднения, оборудване на сензорна стая за деца с множествени увреждания, както и музикална уредба за озвучаване на специалните детски тържества, които дома организира за интеграция на децата с техните връстници.

Благодарение на Интерком Груп, Дома за медико-социални грижи във Варна се сдоби с така нужния им двуканален перфузор. Този ценен апарат служещ за дозирано вливане на течности позволява безпроблемното хранене и прилагане на медикаментозно лечение на най-невръстните обитатели на дома.

karin dom Dom za mediko socialni griji za deca Varna

 

 Социална ангажираност на служителите

da izchistim bulgaria za 1 denНеизменнна част от социална отговорност на компанията е ангажираността на самите служители на Интерком Груп с корпоративните ценности и личен принос към обществото, като представители на своя работодател. Наши колеги са се включвали в инициативи като "Да изчистим България за един ден" и кампания за набиране на средства за пострадалите от наводненията в с. Бисер.

 

 

Класик рали "Нептун"

rally_varna