За нас

Профил

Intercom Group HQ

Интерком Груп ООД е един от лидерите в търговията с метали в България. Регистрирана през 1998 г., вече 23 години името на Интерком Груп е синоним на професионализъм, коректност и отлично качество. Компанията все по-успешно разгръща дейността си и в чужбина и отдавна е затвърдила имиджа си на модерна и динамично развиваща се фирма с постоянен стремеж за подобрение и растеж.

В основната дейност на компанията влизат:

  • търговия, внос и реекспорт на черни метали и плоско стъкло
  • производство на електрозаварени кръгли и профилни тръби
  • производство и търговия на поцинковани профили за сухо строителство и усилващи профили за PVC системи
  • производство на арматурна заготовка, aрмопакети и метални конструкции
  • търговия с горещо и студено валцована ламарина, поцинкована, рифелова и покривна ламарина
  • търговия с европрофили и производство на студено огънати „П“ и „С“ стоманени профили

С централа разположена в гр. Варна, дружеството притежава собствени складово-производствени бази в градовете Варна, Бургас, София, Русе, Пловдив и Елин Пелин. На склад се поддържат над 1000 позиции и над 30 000 тона метали от различни стандарти и размери. Учредени са и складове под “митнически контрол” на територията на базите във Варна, Русе и Бургас.

Интерком Груп разполага със звено за собствен автомобилен транспорт от над 40 тежкотоварни и лекотоварни автомобили, и специалисти по транспорт и логистика с по над 10 години опит в бранша. Тази гъвкавост и възможност за бърза и адекватна реакция, която предлага собствения автопарк, са сред конкурентни предимства, които спомагат за успешното реализиране на фирмената политика за задоволяване индивидуалните потребности на всеки клиент.

Компанията инвестира значителен финансов ресурс за осигуряване на модерно технологично оборудване с висока производителност и надежност. В това число влизат линии за производство на арматурна заготовка, оборудване за производство на армоскелети, машини за напречен и надлъжен разкрой на листова стомана, апарати за електродъгово и заваряване в защитена газова среда, пробивни машини, гилотини, преси, абканти и др.

Гарант за високото качество на работа, ефективност и оптимизиране на работните процеси е внедрената от Интерком Груп ООД система за управление на качеството. През 2005 г. компанията е сертифицирана по ISO 9001:2008 от Germanischer Lloyd Certification GmbH с номер на сертификата QS-3515HH. С постигнатото прецизно качество и висока производителност, компанията се е утвърдила като сериозен партньор в строителството на десетки хотели, производствени, жилищни и административни сгради в цялата страна.

Голямата номенклатура от метали, отговарящи на световните стандарти, регулярните доставки, доброто обслужване; атрактивните цени са извоювали на фирмата лоялни клиенти и стабилни пазарни позиции.

В класацията на най-големите български компании – Топ 100 по приходи за 2008 г. Интерком Груп е на 62 място, при 70 място за 2007 г. (източник: „Капитал 100” – 2009 г.). Многократно отличавана в класацията на „100-те фирми на Варна“ и носител на награда „Проспеер“ за изключителен принос към стопанския живот на Варна.